Online subsidie aanvragen

Geplaatst op 18 augustus 2022

Samen maken we de stad nog mooier. Om verschillende initiatieven te stimuleren verleent de gemeente in sommige gevallen subsidie aan inwoners en organisaties die zich in Dordrecht inzetten voor bijvoorbeeld veiligheid, leefbaarheid en de sociale samenhang van onze stad.

Beschikbaar subsidiegeld
Elk kalenderjaar bepaalt de gemeente hoeveel geld zij beschikbaar stelt voor subsidies. Via verschillende huis-aan-huisbladen en via de website van de gemeente maken ze dit bekend. Wanneer het maximum is bereikt, verleent de gemeente geen subsidies meer.

Online aanvragen
Vanaf 5 september is het weer mogelijk om een subsidie aan te vragen, maar dit jaar verloopt het iets anders. De volledige aanvraag zal online via subsidieportal verlopen. Zo ook het contact tussen jou en het subsidiebureau.

Subsidieonderdeel staat er niet bij
Staat jouw subsidie niet bij ‘Soorten subsidies’? Dan kan je de subsidie aanvragen met het digitale formulier ‘Subsidie algemeen’. De gemeente kijkt bij elke aanvraag of subsidie mogelijk is.

Heb je hulp nodig?
Vind je het regelen van eHerkenning of DigiD lastig of zie je op tegen digitaal aanvragen? De gemeente staat voor je klaar. Bel 14 078 of stuur een e-mail naar het subsidiebureau. Het is ook mogelijk om een online afspraak te maken.