Reiki en de kloof die overbrugd moet worden

Geplaatst op 13 november 2023

Reiki is een vorm van alternatieve therapie die gewoonlijk energetische genezing wordt genoemd. Door de moderne geneeskunde te combineren met Reiki kunnen de nieuwste medische ontwikkelingen nog beter werken volgens Lia.

Sinds 2022 is Lia beëdigd tot Reiki Master in Spanje. Haar passie ligt bij het overbruggen van de kloof tussen Reiki en de reguliere zorg. In verschillende landen maakt Reiki al deel uit van de reguliere zorg, waarbij ook steeds meer wetenschappelijk bewijs gevonden wordt voor de conditie en het herstel van patiënten door middel van Reiki.

Bij de reguliere gezondheidszorg wordt er vaak alleen gekeken naar het gevolg en niet naar de oorzaak van de problemen. Bij Reiki wordt het hele lichaam behandeld en wordt er niets vergeten. Zo wordt het lichaam lichamelijk, geestelijk, emotioneel en spiritueel behandeld. Bij Reiki Lia kan je passende behandelingen krijgen bij een breed spectrum aan klachten. Dit is mogelijk door de reguliere en de alternatieve geneeskunde te combineren en met elkaar te verbinden.

Het woord Reiki betekent mysterieuze atmosfeer, wonderbaarlijk teken. Het komt van de Japanse woorden rei – universeel en ki – levensenergie. Reiki is een soort energetische healing. Energetische healing richt zich op de energievelden rondom het lichaam. Energie geneeskunde heeft als doel de energiestroom te helpen en alle blokkades te verwijderen. Dit gebeurt op een vergelijkbare manier zoals acupunctuur of acupressuur.

De voordelen van het verbeteren van de energiestroom kan:

  • Ontspanning mogelijk maken
  • Pijn verminderen
  • Genezing versnellen

Ook kan Reiki andere symptomen van ziekte verminderen.

Bij Reiki Lia kan je terecht voor passende behandelingen bij een breed spectrum van allerlei klachten. Reiki is geen vervanging voor de reguliere zorg, maar wel een mooie aanvulling bij het ondersteunen van de patiënten. Bij Reiki Lia kan je tot rust komen en vloeien er na de behandeling weer juiste energiestromen door je lichaam.

“Mijn doel is om presentaties te geven in ziekenhuizen en mijn missie verder vorm te geven. In een cultuur waarin zowel de patiënt als het zorgpersoneel steeds meer onder druk staan, moeten we samenwerking vinden om de patiënt en zijn welzijn centraal te stellen. Laten we de handen ineenslaan en niet langer verschuilen achter onze verschillen.” ~ Reiki Lia

Reiki Lia staat voor je klaar om je pijn te verlichten of om tot rust te komen. Met Reiki Lia kan je de verbinding met je geest en lichaam weer voelen en kom je tot rust tijdens de behandeling.

Benieuwd geworden wat Reiki Lia voor jou kan betekenen?
Neem dan hier contact met haar op.