Renovatie Heinenoordtunnel (A29): afsluitingen april en mei 2023

Geplaatst op 19 april 2023

Rijkswaterstaat renoveert in 2023 en 2024 de Heinenoordtunnel in de snelweg A29. De tunnel is hierdoor regelmatig afgesloten. In de weekenden en nachten vooral in één rijrichting. In de meivakantie, van vrijdag 28 april 22.00 uur tot maandag 8 mei 05.00 uur, is de tunnel in beide rijrichtingen dicht. Ook voor ondernemers in de Drechtsteden kan dit invloed hebben.

Het is helaas niet te voorkomen dat bedrijven, medewerkers, leveranciers en bezoekers hinder ondervangen van de afsluitingen. Zorg dat je files vermijdt. Werk zoveel mogelijk thuis of reis op een andere manier. Ga je toch de weg op? Houd dan rekening met omleidingen en extra reistijd die in de spits kan oplopen tot meer dan een uur.

Afsluitingen april en mei
De tunnel is in april en mei afgesloten van:

  • Vrijdag 21 april 22.00 uur tot maandag 24 april 05.00 uur richting Bergen op Zoom
  • Vrijdag 28 april 22.00 uur tot maandag 8 mei 05.00 uur in beide rijrichtingen
  • Vrijdag 19 mei 22.00 uur tot maandag 22 mei 05.00 uur richting Bergen op Zoom

Over de werkzaamheden
De tunnel wordt grondig gerenoveerd. De installaties en alles wat erbij hoort wordt vervangen. Er wordt een middentunnelkanaal gebouwd, beton wordt gerepareerd en vervangen en de waterafvoer wordt vervangen. Ook wordt het staal van de overgangen tussen de tunnelelementen geconserveerd en worden lichtroosters, ledverlichting en het asfalt vervangen.

Meer informatie
Wil je meer weten over de planning en de werkzaamheden van de renovatie van de Heinenoordtunnel? Dit kun je vinden op de website van Rijkswaterstaat. Je leest hier ook welke maatregelen Rijkswaterstaat treft om de hinder te beperken en wat je kunt doen om files te voorkomen.

De renovatie is ook te volgen via Facebook. Ga jij of gaan je ondernemers tijdens afsluitingen de weg op? Kijk voor vertrek de routeinformatie op www.rwsverkeersinfo.nl of www.vananaarbeter.nl en kijk voor de actuele verkeerssituatie op www.renovatieheinenoordtunnel.nl.

Bron: Smart Delta Drechtsteden