Scale Innovation Award – 11 maart 2024

Geplaatst op 14 september 2023

Met groot enthousiasme wordt de tweede editie van de Scale Innovation Award 2024 weer aangekondigd. Op maandag 11 maart 2024 zal de tweede editie van dit evenement plaatsvinden in de Duurzaamheidsfabriek in Dordrecht. Deze Award is gericht op het erkennen en bevorderen van innovatie binnen onze regio en het stimuleren van nieuwe baanbrekende ideeën. Voor bedrijven en organisaties binnen de innovatieve regio, waaronder Drechtsteden, Gorinchem, Hoeksche Waard en Molenlanden, biedt dit evenement een uitgelezen kans om zichzelf te presenteren, waardevolle connecties op te bouwen en hun innovatieve kracht te tonen aan een breed publiek.

 Net als vorig jaar kunnen bedrijven en organisaties zich inschrijven met een product, dienst, proces of business model. Dit jaar wordt er naast de Scale Innovation Award 2024, ook een Publieksprijs uitgereikt, een Waarderingsprijs voor een kansrijke startup en diverse prijzen voor onderwijsprojecten met impact. Deelname aan de Scale Innovation Award leidt voor meer publiciteit, het uitbreiden van je eigen kennis en het vergroten van je netwerk. In de loop van het evenement worden de juryleden, randvoorwaarden en de beoordelingscriteria bekend gemaakt.

Winnaar Scale Innovation Award 2023
De eerste Scale Innovation Award werd uitgereikt aan het bedrijf Coffee Based. Deze Award hadden ze te danken aan hun Coffee Recycle Service. Deze innovatie zorgt ervoor dat koffiedik wordt gebruikt als energiebron of grondstof voor nieuwe producten, zoals plantenpotten en koffiekopjes. Op deze manier heeft Coffee Based ervoor gezorgd dat koffiezetten milieuvriendelijk wordt. Als onderdeel van de juryprijs, kreeg Coffee Based de kans om zich te presenteren aan het high tech ecosysteem van Zuid-Holland tijdens het jaarevenement van Hi Delta in de Van Nelle fabriek met ruim 400 bezoekers!

 Organisatie Scale Innovation Award 2024
Smart Delta Drechtsteden investeert volop in de toekomst, dit vanuit haar strategische positie ten opzichte van mainport Rotterdam. Samen met bedrijven, onderwijs en overheid bouwen ze aan een economisch sterke regio, waar je prettig kan wonen, werken, studeren en leven. Op de Smart Campus Leerpark werken studenten, kennisinstellingen, startups en bedrijfsleven samen aan hightech maakoplossingen. Met de Scale Innovation Award bieden Smart Delta Drechtsteden en Smart Campus Leerpark een podium aan bedrijven die deze ontwikkelingen op gang brengen.

Vanaf eind september kunnen bedrijven en organisaties zich hier aanmelden met hun innovatie.

Lees het hele artikel hier.