Schulden? De gemeente Dordrecht helpt je verder

Geplaatst op 26 juli 2022
Schulden

Eerst leek het voor de wind te gaan, maar ineens slaat alles om. Je zit in de financiële problemen. Wees gerust, je bent echt niet de enige ondernemer die financiële uitdagingen tegenkomt. Gelukkig is de gemeente Dordrecht er om jou verder te helpen. 

Door een wetswijziging in de Wet gemeentelijke schuldhulpverlening (Wgs) is sinds 1 januari 2021 verduidelijkt dat elke natuurlijke persoon met schulden hulp kan krijgen via de gemeente. Dit geldt ook voor ondernemers.

Hulp voor ondernemers
Elke gemeente heeft de vrijheid om deze wettelijke taak zelf in te vullen. Dit betekent dat er gemeentes zijn die de schuldhulpverlening zelf verzorgen, maar het kan ook zo zijn dat dit aan een externe partij uitbesteed wordt. Hoe de gemeente het ook inricht, iedere ondernemer heeft recht op schuldhulpverlening van de gemeente.

Te vroeg bestaat niet
Laat schulden niet verder oplopen dan nodig , te vroeg om hulp vragen bestaat niet. Wanneer je tijdig bij de gemeente aanklopt, kunnen verschillende situaties voorkomen worden. Het gebeurt vaak dat ondernemers door de bomen het bos niet meer zien en de problemen en brieven zich letterlijk opstapelen. Voorkom een onnodig faillissement door tijdig aan de bel te trekken. 

Heb je problematische schulden? Praat erover en kom zo snel mogelijk in actie. Gebruik het KVK Stappenplan schulden voor een oplossing.

Lees hier het hele artikel.