Snel een klein bedrag financieren

Geplaatst op 2 juni 2023

Zit jij met je bedrijf in een financiële dip? Ervaar jij ook hogere kosten of voel jij nog steeds gevolgen van de corona crisis? Regel dan een krediet of een lening. Wij nemen je mee in de mogelijkheden die er zijn als je snel geld wilt lenen tussen 5.000 en 25.000 euro.

Krediet of lening

Voor het snel lenen van een lening voor je onderneming zijn er twee oplossingen: een zakelijk krediet of een zakelijke lening. Een zakelijk krediet is een lening die voor je klaarstaat bij een financier. Je kunt tot een maximumbedrag geld opnemen of rood staan. Je bepaalt in dit geval zelf wanneer je dat doet en hoeveel je opneemt en je betaalt alleen rente over het opgenomen bedrag. Je lost iedere maand een gedeelte af en kunt het weer opnemen als je het nodig hebt.

Met een zakelijke lening ontvang je het gehele leenbedrag. Het bedrag betaal je vervolgens maandelijks in gelijke termijnen terug. Het grootste verschil met een krediet is dat het geld dat je aflost niet opnieuw opgenomen kan worden. Over het openstaande bedrag betaal je een vooraf afgesproken rentepercentage.

Financieringsbronnen

Voordat je daadwerkelijk een lening aan gaat, is het belangrijk om te kijken of er mogelijkheden zijn binnen je bedrijf om geld vrij te maken. Kijk waar je kunt besparen, wees alert op het aftrekken van belasting, laat debiteuren sneller betalen en onderzoek of je geld kunt lenen van familie of vrienden.

Zakelijke financiers
Bij financiers vind je verschillende vormen van overbruggingskrediet. Denk hierbij aan een rekening-courantkrediet, flexibel krediet of factoring.

  • De bank
  • Krediet bij Qredits
  • Online financiering via fintech
  • Factoring
  • Pinvoorschot en webvoorschot

Tips bij het lenen van geld

  1. Zorg dat je administratie actueel en kloppend is. De financier kan je aanvraag zo snel beoordelen.
  2. Vergelijk aanbiedingen van drie financiers om zelf de beste keuze te maken.
  3. Reken de rente van de lening om naar een jaarrente en bepaal of dat tarief past.
  4. Lees altijd de kleine letters van het kredietvoorstel.
  5. Zoek uit hoe snel een financier je aanvraag afwikkelt en wanneer je geld kunt verwachten.

Meer weten? Lees hier het volledige artikel van de KVK.