Steel Shape Cutters BV (SSC) vestigt in Dordrecht

Geplaatst op 12 juni 2021

Steel Shape Cutters BV (SSC) heeft zich in juni 2021 gevestigd in Dordrecht. Dit nieuwe unieke technologiebedrijf is gespecialiseerd in het 3D-profileren van grote stalen buizen, profielen en kokers. Directeur Peter Staat: ‘Wij willen volledig geautomatiseerd gaan werken met de inzet van snijrobots. Er zijn reeds twee machines besteld en we hopen vanaf juni volledig operationeel te zijn’.

SSC is een nieuw bedrijf dat zich richt op het 3D-profileren van grote stalen buizen en allerlei soorten profielen en kokers. Het bedrijf is met name gespecialiseerd in het zwaardere segment: offshore en offshore wind, infra, scheepsbouw, waterbouw en constructie en gericht op de maritieme maakindustrie breed.

Het perceel ’s Gravendeelsedijk 200 omvat in totaal 9.000 m2, waarvan 2.200 m2 bedrijfsruimte en 1.800 m2 half overdekte opslagruimte. Verder is het complex voorzien van bovenloopkranen en kantoorruimtes. Staat: ‘We kozen voor Dordrecht vanwege de beschikbaarheid van een passende locatie dichtbij Rotterdam, met zeer goede verbindingen via de snelweg en het water.’

Zowel Ooms Makelaars Bedrijfshuisvesting, Deal Drecht Cities als de Gemeente Dordrecht waren betrokken bij deze bedrijfvestiging in Dordrecht.