Succesvolle editie Maritime Innovation Platform

Geplaatst op 6 april 2023

Op dinsdag 28 maart werd Maritime Innovation Platform voor de tweede keer georganiseerd in het Energiehuis in Dordrecht. Innovatie in de maritieme sector stond centraal tijdens een uitgebreid congresprogramma met honderden maritieme professionals.

Het Maritime Innovation Platform draait om de vraag welke innovaties van pas gaan komen in de maritieme sector om de grote uitdagingen het hoofd te bieden. De uitstoot van CO2 moet fors omlaag en daaraan moet ook de scheepvaart een bijdrage leveren. Ook spelen er bedreigingen als laagwater door droogte en personeelstekort. Een andere uitdaging betreft de Noordzee. Op welke manier houden we die veilig bevaarbaar nu er steeds meer windmolenparken worden aangelegd?

Het evenement werd namens hosting partner Smart Delta Drechtsteden door wethouder Maarten Burggraaf geopend. Hij sprak trots uit over de maritieme sector en de samenwerking tussen overheid, onderwijs en het bedrijfsleven voor de meest slimme oplossingen voor de toekomst van deze industrie.

Heb je het evenement helaas moeten missen? Of wil je nog graag nagenieten van het Maritime Innovation Platform? Op de website van Smart Delta Drechtsteden vind je de aftermovie van het evenement. Kijk of herbeleef de hoogtepunten van het congresprogramma.

Lees het volledige artikel van Smart Delta Drechtsteden via de link.