Terugblik HR-event ‘Krachtig Motiveren’

Geplaatst op 23 februari 2023

Op donderdag 9 februari vond het HR-event ‘Krachtig Motiveren’ plaats in Van der Valk Hotel Dordrecht. BVD advocaten en Visser & Visser kijken terug op een geslaagde inspirerende ochtend.

Kilian Wawoe trapt het evenement af met de vraag: ‘Als een kudde olifanten corona krijgt, gaan ze dan ook thuiswerken?’ Deze vraag stelde hij zichzelf in maart 2020 toen hij net als talloze anderen thuis moest gaan werken. Een kudde olifanten kan niet lang van elkaar vandaan zijn. Dit geldt voor ieder kuddedier, ook voor werknemers op een kantoor. Kilian is in het dagelijks leven parttime docent HR-management aan de Vrije Universiteit en daarnaast consultant en spreker. Hij zag plotseling opdrachten verdampen. Dit zette hem tot denken.

Een belangrijk feit aan thuis werken is dat het niet gaat om hoeveel dagen jij op kantoor wil zijn en hoe fijn jij het vindt om thuis te werken. Het gaat om wat goed is voor de organisatie. Alle factoren tellen mee. Jezelf, je collega’s en vooral de organisatie.

Autonomie, persoonlijke groei en vooral verbondenheid zijn de belangrijkste prikkels die mensen motiveren om te werken. De coronaperiode heeft grotendeels deze prikkels weggenomen, vooral de persoonlijke groei en verbondenheid.

Het is een feit dat de coronaperiode een belangrijke wissel is geweest in het werkveld. Maar werknemers geven nog steeds aan waarvoor ze weer naar kantoor willen. Samenwerken, concreet bij elkaar zitten in dezelfde ruimte en vergaderen. Volgens Kilian hoeven en gaan we ook niet meer allemaal vijf dagen per week naar kantoor, maar blijft het belangrijk dat we blijven kijken naar wat het beste is voor iedereen.

Tijdens de workshops pakten professionals van Visser & Visser en BVD advocaten actuele thema’s erbij. Hoe houd je personeel na een coronacrisis vast? Wat te doen als stress een grote rol gaat spelen? Maar ook nieuwe verlofvormen, moderne werkplekken en werktijden kwamen langs in de workshops.

Al met al een geslaagd HR-event. Alle aanwezigen worden bedankt voor de aanwezigheid.
Kijk hier de video van de terugblik op het HR-event.

Afbeelding: Beelduitzending