Thematafel: ‘Klaar voor de Vlaming’ 20 september

Geplaatst op 10 september 2021

Steeds meer Vlamingen weten de weg naar Dordrecht te vinden. Geef ze eens ongelijk. In nog geen uur tijd ben je vanuit Vlaanderen in de oudste en mooiste stad van Holland. Zij zijn er klaar voor om de binnenstad en de Biesbosch te ontdekken en doen dat ook al volop. Maar zijn wij wel klaar voor de Vlamingen?

Lerry Overgaauw gaat op maandag 20 september in gesprek met Bram Straatman, directeur België voor het NBTC | Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen. Ook aan tafel zit onder andere directeur Dordrecht Marketing Gerben Baaij.  Het doel van de avond is om een beeld te krijgen van de Vlaamse toeristen. Wat doen ze graag? Wat vinden ze belangrijk? Voldoet Dordt aan hun verwachtingen of is er meer nodig?

Rare jongens die Belgen…
We spreken dezelfde taal en we zijn buren. Toch begrijpen we elkaar niet altijd, laat staan dat we hetzelfde denken en doen. De oorzaak hiervan ligt in het verleden. Bram Straatman vertelt hier meer over in zijn presentatie ‘Rare jongens die Belgen…’. De geschiedenis heeft invloed gehad op de cultuur en zie je nu nog terug in gewoontes, gedrag en meningen. Als je je bewust bent van die verschillen en hierop inspeelt, kun je hier zeker je voordeel mee doen. Zeker als het gaat om die buren uit het zuiden die vaak naar Nederland komen voor een dagje uit of een korte vakantie.

Kijk en praat mee! Deelname is gratis
De thematafel is op maandagavond 20 september vanaf 19.00 uur te volgen via een livestream met Via Cultura: https://lnkd.in/g3JqTVRC
Wil je er live bij zijn in de Biesboschhal Cityard? Dat kan natuurlijk ook. Stuur een mail naar Anasha van Tooren: info@anasha.nl om je aan te melden.

Thematafels
Vanuit de opgave Ondernemende Stad organiseert stadsondernemer Anasha van Tooren dit jaar zes thematafels. Zes avonden met zes verschillende thema’s en iedere keer andere ondernemers, afhankelijk van het onderwerp. Een belangrijk doel van de thematafels is om kennis en ervaringen uit te wisselen.