Van Wijk Nieuwegein bv aan de slag om Distripark Dordrecht bouw- en woonrijp te maken

Geplaatst op 24 juni 2024

Grond- en wegenbouwer Van Wijk Nieuwegein BV is als winnaar uit de bus gekomen bij de Europese aanbesteding om DistriPark Dordrecht bouw- en woonrijp te maken. Dit is een flinke en omvangrijke klus in een gebied van meer dan veertig ha. Het werk zal zo’n vier jaar duren. “Ik ben blij dat we na een lange tijd van procedures en voorbereiden nu eindelijk kunnen starten”, aldus wethouder Chris van Benschop.

Werkzaamheden
De aannemer start in de zomer en brengt dan de voorbelastingen (grond) aan in fase 2 (het gebied tussen de Aquamarijnweg en Rijksstraatweg). De voorbelasting drukt de ondergrond samen. Hierdoor minimaliseren we de kans op latere verzakkingen. In fase 2 worden vier grootschalige kavels ontwikkeld voor zes tot tien bedrijven.

Duurzaamheid
Door de grond vanuit het DistriPark zelf te halen (gebied tussen Rijksstraatweg en Rijksweg A16), hebben we korte rijafstanden (minder uitstoot). Ook hoeven we grond niet elders aan te kopen. De werkwijze is hiermee dus goed voor milieu en portemonnee.

Aannemer Van Wijk Nieuwegein BV zal alleen de meest schone diesel gebruiken (HVO 100) en het materieel op de bouwplaats is voor minimaal ¼ deel emissie loos. We gaan voor kwaliteit en duurzaamheid!

In de tweede helft van 2024 zullen de eerste kavels van fase 2 uitgegeven worden. Bij de kaveluitgifte streven we naar het binden van bedrijven die voor banen met impact voor Dordrecht en de regio zorgen. Zo is het DistriPark Dordrecht er echt voor de Dordtse regio!