Vermijd de file en reis slimmer!

Geplaatst op 27 augustus 2024

Heb je de afgelopen periode ook veel in de file gestaan op de A15 of was jij goed voorbereid? Rijkswaterstaat is druk bezig geweest om vele kilometers asfalt te vervangen en onderhoudswerkzaamheden uit te voeren op de A15. In oktober volgen nog twee weekendafsluitingen. Helaas is dat niet het enige wat er op de planning staat de komende jaren. 

In de provincie Zuid-Holland worden veel bruggen, tunnels en viaducten gerenoveerd en vervangen, waaronder de Van Brienenoordbrug in Rotterdam en de Brug over de Noord in Alblasserdam. Deze werkzaamheden zijn nodig want de infrastructuur slijt, dit komt doordat er steeds meer en zwaarder verkeer op de weg rijdt. Verder is een flink deel al verouderd. 

De komende periode komen er dus weer wat hinderprojecten aan. Goed om te weten waar deze werkzaamheden zijn en hoe jij slimmer kan reizen. Hieronder vind je drie adviezen;

  1. Blijf op de hoogte van alle werkzaamheden die eraan komen. Zo sta je niet voor onverwachte verrassingen. Je kan je eenvoudig aanmelden voor de nieuwsbrief van Zuid-Holland Bereikbaar
  2. Je kan ook kiezen voor een duurzamere optie, denk aan de fiets, bus of misschien wel met de trein.
  3. Kijk samen met een adviseur naar het reisgedrag van je medewerkers. Zo kom je erachter waar behoefte aan is en welke alternatieven jij kan bieden. 

Bron: Smart Delta Drechtsteden