Voordelen van een ondernemersvereniging

Geplaatst op 3 augustus 2022

Samenwerken en zakendoen staat bij Dordtse ondernemers hoog in het vaandel. Dordrecht heeft een uniek netwerk van ondernemersverenigingen en businessclubs. Ben jij nog niet aangesloten bij een vereniging? We vertellen je graag welke voordelen lid van een vereniging zijn heeft.

Het grootste voordeel om je aan te sluiten bij een ondernemersvereniging is het vergroten van je netwerk. De verengingen organiseren verschillende bijeenkomsten waar je in contact met andere Dordtse ondernemers kan komen.  Zo kan je bijvoorbeeld op 8 september meedoen met de DKIB Open Golfdag. Op een ontspannen manier leer je andere ondernemers kennen. Naast dat het fijn is dat je weet wie je buren zijn, kunnen er ook mooie nieuwe samenwerkingen ontstaan.

Ook voorziet een verenging je van de laatste ontwikkelingen in het ondernemerslandschap. Je wordt op de hoogte gehouden van gemeentelijke besluiten, de laatste trends en eventuele acties in de regio. Op dinsdag 27 september kan je bijvoorbeeld naar de Vierde dinsdag in september in het Energiehuis. Hier word je bijgepraat over wat het belastingplan 2023 voor jou als ondernemer betekent. Zo kom je niet voor onverwachte kosten te staan.

Tot slot is het een partij wie jouw belangen behartigt. De verengingen staan los van de ambtelijke instanties en zullen altijd opkomen voor de ondernemers. Hoewel de gemeente altijd voor jou klaar staat, heb je als lid van een verenging altijd een laagdrempelig aanspreekpunt voor al je vragen.

Benieuwd naar de verschillende ondernemersverenigingen in Dordrecht? Bekijk hier het overzicht.