Wat zijn innovatie roadmaps?

Geplaatst op 18 april 2024

Smart Delta Drechtsteden, Economic Development Board, Deal Drecht Cities en InnovationQuarter bundelen komende jaren hun krachten en gaan Innovatie Roadmaps ontwikkelen. Dit is één van de projecten die steun heeft gekregen van de Regio Deal. Het doel van dit project is de innovatiekracht in de Drechtsteden vergroten door innovatieve projecten sneller naar de markt te brengen. Dit zijn de twee thema’s waarin dat plaats zal vinden: duurzaam varen en deltatechnologie. Per thema wordt een business developer ingezet om kennis te bundelen en samenwerking met bedrijven en kennisinstellingen te bevorderen. 

Toegepaste innovatie
Deze twee Innovatie Roadmaps moet je zien als “routekaarten” richting 2030. Deze kaarten bevatten programma’s en projecten die tot het doel leiden: binnen drie jaar hebben bedrijven in het gebied een leidende positie op het gebied van duurzaam varen en deltatechnologie. Toegepaste innovatie staat daarbij centraal, waarbij technologie en kennis worden omgezet in concrete producten en diensten. Het gaat om de overgang van kennis naar kunde, een voortdurend proces dat telkens tot nieuwe ontwikkelingen leidt. Het uiteindelijke doel is het versterken van de economische positie van de regio en het welzijn van de inwoners.

Op naar 2030
Tegen 2030 bevinden we ons in een regio waar het prettig leven is, waar er voldoende werkgelegenheid is voor alle sociale groepen en waar we bekend staan als de meest innovatieve technologieregio van Nederland. Waar bedrijven en mensen samenwerken en elkaar steeds weer uitdagen voor een nieuwe stap. 

Meer lezen over de Roadmaps? Klik dan hier.