Wegen naar DistriPark Dordrecht open

Geplaatst op 5 oktober 2021

Sinds dinsdagochtend 5 oktober zijn de nieuwe op- en afrit van de parallelbaan A16 bij DistriPark Dordrecht, de rotonde en de wegen op bedrijventerrein DistriPark Dordrecht open.

Hiermee heeft DistriPark Dordrecht een eigen afslag op de rijksweg gekregen. Wethouders Maarten Burggraaf en Rik van der Linden openden samen met Rijkswaterstaat officieel de wegen. Tegelijk met de nieuwe oprit en afrit is ook de Aquamarijnweg op DistriPark Dordrecht open gegaan. Samen met de verbinding met Dordtse Kil III en de nieuwe zijwegen en fietspaden op het bedrijventerrein.

Direct van en naar de A16

Komt u van Rotterdam of Dordrecht Centrum? Dan kunt u nu via de nieuwe afrit DistriPark direct naar DistriPark Dordrecht en Willemsdorp rijden. En vanaf DistriPark Dordrecht en Willemsdorp rijdt u over de nieuwe oprit direct de A16 op naar Breda.

Wilt u vanaf DistriPark Dordrecht of Willemsdorp naar Dordrecht of Rotterdam? Dan moet u tot het einde van het jaar nog even via de nieuwe Aquamarijnweg en de aansluiting A16/N3 rijden. De afslag DistriPark aan de andere kant van de A16 bij de Moerdijkbrug, gaat in januari 2022 open. Dan is namelijk de nieuwe fietsbrug naast het Beerpolderviaduct klaar. Fietsers kunnen daarover veilig fietsen, los van het auto- en vrachtverkeer van en naar DistriPark Dordrecht.

Gelijk met de opening van de nieuwe afslag gaat de Rijksstraatweg vanaf 5 oktober dicht voor doorgaand autoverkeer. De Rijkstraatweg wordt aan de noordkant van de rotonde op DistriPark Dordrecht afgesloten voor auto’s. Fietsers kunnen gewoon over de Rijksstraatweg blijven rijden en krijgen daarmee een veiligere fietsroute. Doorgaand autoverkeer van en naar Willemsdorp rijdt via de nieuwe afslag op de A16. Of over de Aquamarijnweg door DistriPark Dordrecht en Dordtse Kil III.