Nieuw op WeDo: Opleidingsbureau Mensbeeld

Geplaatst op 28 februari 2023

Tijd voor zin! Even voorstellen. Mijn naam is Arie Berkhof, eigenaar van Opleidingsbureau Mensbeeld, gevestigd in de binnenstad van mooi Dordrecht. Mensbeeld is een bewust kleine onderneming. Communicatie, teamspirit, onze ondersteuning en de persoonlijke ontwikkeling zijn in de kern allemaal terug te leiden naar zingeving, geluk en verlangens. Of het nu gaat over het aansluiten op de wensen, behoeften en het welzijn van de (kwetsbare) mens, of in de coaching van het eigen (werk)geluk.

Binnen een organisatie, instantie of bedrijf zijn het de mensen, die samen zorgen voor een gezond en productief arbeidsklimaat. Werk vraagt professionaliteit en bekwaamheid maar bovenal betrokkenheid. Een gezond arbeidsethos ontstaat vooral uit de dialoog over de bedoeling, missie en waarden met betrekking tot het werk.

Nederland is in hoge mate afhankelijk van de kwaliteit van ons “human capital”. Organisaties die het optimale uit hun mensen halen, zijn de succesvolle organisaties van de toekomst. Menselijke waarden, geluk en zin, zijn in een periode van economische druk, van essentiële betekenis. Wanneer we een samenleving creëren waarin we alleen oog zouden hebben voor financieel gewin, zaken protocolleren en excelleren in status en individualistisch gewin, zou dit een verarming betekenen in het algemeen en de zorg voor kwetsbare en zwakkere mensen in onze samenleving in het bijzonder. Het goede doen, zorgzaam, mild en lief voor jezelf en de ander zijn. Waarden voor het creëren van een vruchtbare bodem waarin de community tot bloei kan komen.

Vanuit onze basis in Dordrecht, werken we nauw samen met plaatselijke ondernemers en leveranciers. Onze klanten zitten door heel Nederland en zijn vooral zorgorganisaties maar ook particulieren en mensgerichte business. Samen met de opdrachtgever, onderzoeken we de specifieke vragen en vinden de juiste match!

Op onze website staat een leuk product in onze webwinkel: BabbelKit. Een set communicatie kaarten om elkaar (nog) beter te leren kennen. 130 kaarten met grappige, mooie en zinnige vragen. Zelf gebruiken we de kaarten als kick-off tijdens een training, veel leuker dan een saaie kennismaking ronde! Ook leuk voor onder de personeelsborrel of voor een date in de plaatselijke horeca. Ook dat geeft Zin!